دستیار صوتی چیست؟
ممکن است شما هم در رابطه با دستیار صوتی چیزهایی شنیده باشید. با این حال برایتان سوال پیش می آید که دستیار صوتی چیست و چه کار می کند؟ ما در این مقاله قصد داریم درباره دستیار صوتی که یکی از مهم ترین عضوهای یک خانه هوشمند است صحبت کنیم.
حتما شما هم درباره لوازمی که میتوانند از راه دور و تنها با دستور دادن خاموش یا روشن شوند شنیدهاید. خب باید بگوییم این لوازم تنها به کمک دستیار صوتی هوشمند قادر به اجرای دستورات هستند.
به عبارتی دیگر دستیار صوتی یک عامل نرم افزاری است که میتواند صدای شما را درک کند و بر اساس دستوراتی که به آن میدهید وظایف را انجام دهد.
در برخی موارد نیز این دستیاران مجازی قادر به درک گفتار انسان و پاسخ دادن از طریق صداهای ترکیبی میباشند. کاربران میتوانند از این دستیاران سوال بپرسند و یا دستگاههای هوشمند خانگی را از طریق آنها کنترل و مدیریت کنند.
این ویژگی امروزه در اکثر گوشیهای هوشمند و رایانهها نیز وجود دارد. با این حال دستیارهای صوتی مستقلی مانند الکسا، سیری، کورتانا، گوگل اسیستنت، بیکسپی نیز به بازار عرضه شدند.
اگر با اصطلاح (chat bot) آشنایی داشته باشید حتما میدانید که برنامههایی با عنوان چت صوتی وجود دارند که صرفا برای سرگرمی هستند. این می تواند مثال خوبی برای درک کارکرد یک دستیار صوتی هوشمند باشد.
شاید این را هم دوست داشته باشید >> معرفی دوربین مداربسته لامپی هوشمند
می توان گفت تقریبا از سال 2017 قابلیتها و استفاده از این دستیاران مجازی با سرعت باورنکردنی در حال گسترش است. با ورود محصولات جدید به بازار و تاکید بسیاری بر روی رابط کاربری صوتی، اپل و گوگل برنامههای نصب شده زیادی را روی گوشیهای هوشمند دارند. و اکثر برندهای شناخته شده در این زمینه توانستند تجارت بزرگی را (بیش از 100 میلیون تعامل) از طریق دستیاران مجازی هوشمند ایجاد کنند.[
کاربردهای یک دستیار صوتی هوشمند
یک دستیار صوتی قادر به انجام وظایف زیادی می باشد. این کارها می توانند شامل:
- پاسخ دادن به سوالات کاربران
- پخش موسیقی و یا ویدئو
- تنظیم حرارت و روشنایی اماکن
- ارسال ایمیل یا پیامک
- یادآوری تاریخ و برنامههای روزانه
- جستوجو در سطح وب و غیره
علاوه بر این دستیار صوتی قابلیت این را دارد که کاربران خود را بشناسد و درباره آنها بیشتر بداند. مثل اینکه چه زمانی از روز را به استراحت و مطالعه می پردازد و چه ساعتی را به گوش کردن موسیقی اختصاص می دهد. این دستیار قادر است طبق روال روزانه شما چراغها را خاموش کند و یا سریال دلخواهتان را در زمان مقرر پخش کند.
حتما بخوانید >> یک خانه هوشمند در سال ۲۰۲۲ چگونه خواهد بود؟[
نحوه کار کردن دستیار صوتی
نکته بسیار مهم برای استفاده از این دستیاران متصل بودن به اینترنت میباشد. در قدم بعدی دستگاه شما زمانی فعال میشود و به دستوراتتان عمل میکند که شما اسمش را صدا بزنید. در غیر این صورت این دستیار هوشمند قادر به شنیدن صحبت های شما نیست.
در زیر نحوه کار 3 مورد از محبوب ترین دستیاران صوتی در دنیا را به صورت مختصر به شما توضیح می دهیم:
دستیار گوگل (Google Assistant)
این دستیار دادههای کاربران را بدون اجازه آنها ذخیره نمی کند. شما برای اینکه بتوانید از این ویژگی استفاده کنید باید گزینه VAA را در تنظیمات دستگاهتان فعال کنید. قبل از گفتن درخواستتان باید اسم دستیار صوتی را صدا بزنید و بعد سوال یا درخواستتان را مطرح کنید.
برای مثال بگویید ” سلام گوگل آهنگهای جدید رو جستوجو کن و یا سلام گوگل تلوزیون رو روشن کن”
این گزینه حتی در تلفن های هوشمند شما نیز قابل اجرا است فقط کافیست روی گزینه میکروفون ضربه بزنید یا برنامه گوگل را باز کنید.
حتما بخوانید >> فناوری جدید وای فای ۷ انقلابی بزرگ در صنعت
دستیار صوتی الکسا (Amazon’s Alexa)
دستیار صوتی و مجازی “آمازون الکسا اکو” تنها زمانی به مکالمات شما گوش میدهد که یکی از کلمات اسم آن را صدا بزنید.
برای مثال “الکسا با پلیس تماس بگیر یا اکو موسیقی پخش کن شما همچنین میتوانید آن را آمازون صدا کنید” و بعد درخواستتان را بگویید. در هر سه مورد دستیار صوتی صدای شما را می شنود و سریعا به آن واکنش نشان می دهد.
ضبط مکالمه درست پس از صدا کردن اسم دستیار شروع میشود و پس از 8 ثانیه سکوت گوش کردن را متوقف می کند. اگر دوست ندارید صداهای ضبط شده ذخیره شوند باید به تنظیمات الکسای خود بروید و آنها را از فضای ابری حذف کنید. شما همچنین می توانید از قابلیت بیصدا استفاده کنید تا دستیار صوتی دیگر نتواند صدای شما را گوش دهد. این شامل صدا زدن نام های دستیار نیز می شود برای مثال اگر بگویید الکسا موسیقی پخش کن دستیار صوتی دیگر قادر به شنیدن صدای شما نمیباشد.
دستیار مجازی سیری (Apple’s Siri)
اپل صدا را برای بهبود سیری ضبط نمیکند در عوض از رونوشت استفاده میکند. این گزینه تنها دادههایی را ارسال میکند که برای تجزیه و تحلیل مهم هستند. برای اینکه بهتر متوجه شوید فرض کنید از سیری می خواهید تا پیامتان را بخواند ، او بدون اینکه پیام را به ابر ارسال کند به طور مستقیم و بدون دخالت سرور این کار را انجام میدهد.
سیری قابلیت اتصال به دیگر لوازم هوشمند را دارد و شما از این طریق می توانید لوازم خانگی اتوماسیون خود را نظارت و کنترل کنید.
این دستیار صوتی نیز مانند موارد دیگر قبل از گوش کردن به صدای شما باید بیدار شود. به عبارتی دیگر باید نام او را صدا بزنید برای مثال “سلام سیری تلوزیون رو خاموش کن” شما میتوانید بدون مکث درخواست یا سوالتان را مطرح کنید.
این دستیار بر روی آیپد ، مک ، اپل واچ ، آیفون و تلوزیون اپل و هوم پاد قابل اجرا است. همچنین شما می توانید جنسیت آن را انتخاب کنید و یا نحوه صحیح تلفظ کلمات را به او بیاموزید.
کلام پایانی
در پایان باید گفت تمام این دستیارهای صوتی برای بهبود زندگی انسانها و کمک به آنها در زمان حساس ساخته شدهاند. آنها میتوانند نسبت به صدای شکستن شیشه و یا گاز دی اکسید کربن واکنش نشان دهند و کاربران خود را مطلع سازند همچنین با شناخت صاحبان خود و سلایقشان به بهبود کیفیت زندگیشان کمک بسزایی کنند. و خبر خوب این است که به تازگی این دستیاران صوتی از بیشتر زبانهای دنیا پشتیبانی میکنند.
خدمات و تجهیزات شبکه
از آنجایی که امروزه اکثر کسب و کارها آنلاین است. اینترنت پرسرعت نیز به یکی از نیازهای اساسی بشر تبدیل شده و بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره همه ما است. از خرید آنلاین گرفته تا انجام کارهای بانکی و اداری ، پرداخت قبوض، سفارش غذا و غیره همه و همه نیاز به یک اینترنت پرقدرت و بی وقفه دارد. شبکه دیده بان ارائه کننده انواع خدمات شبکه اعم از فروش تجهیزات ، تعمیرات و نصب با بیش از 10 سال سابقه در این زمینه می باشد.
تلفن تماس : 20 21 9100 – 021
>> برای رفتن به صفحه مورد نظر روی گزینه آن کلیک کنید.
خدمات شبکه دیدهبان :
- ارائه سریع تجهیزات شبکه
- ارسال در تهران 2 ساعته
- ارسال در شهرستان یک روز
- تمام تجهیزات دارای گارانتی
- خدمات پسیو و کابل کشی
- مهلت تست 48 ساعته محصول
- نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه
- پشتیبانی و نگهداری تجهیزات شبکه
- امکانسنجی لینک وایرلس
- تعمیر تخصصی انواع تجهیزات شبکه