لایسنس میکروتیک چیست ?
در این مقاله به بررسی سوال مهم لایسنس میکروتیک چیست ؟ می پردازیم. یکی از مهمترین ویژگی هایی که در خرید تجهیزات شبکه میکروتیک بررسی می کنیم ، لایسنس میکروتیک می باشد. شرکت میکروتیک قابلیت های تجهیزات شبکه خود را در قالب لایسنس (License) معرفی می کند.
وقتی این مقاله شبکه دیده بان را کامل بخونید متوجه می شوید چرا فقط از کلمه لایسنس استفاده می شود.
به صورت اختصاری ، در ویژگی های تجهیزات شبکه میکروتیک (Mikrotik) با کلمه لایسنس رو به رو می شویم. برای درک بهتر این ویژگی ها ، شبکه دیده بان هر کدام از این ویژگی ها را توضیح داده است.
قیمت های درج شده در تصویر پایین ، ممکن است تغییر کند و شبکه دیده بان مسئولیتی در قبال قیمت لایسنس های درج شده ندارد.
با ما همراه باشید .
در اینجا به بررسی لایسنس میکروتیک چیست می پردازیم. طبق جدولی که در بالا درج شده یکی یکی ویژگی ها را توضیح می دهیم. بزن بریم!
پشتیبانی پیکربندی اولیه :
در صورتی که از کانفیگ پیشفرض دستگاه استفاده شود. شرکت میکروتیک در مدت زمان تعیین شده در جدول فوق ، پشتیبانی به عمل می آورد.
قابلیت وایرلس اکسس پوینت :
این ویژگی مشخص می کند که امکان اتصال اکسس پوینت وجود دارد یا خیر. توجه کنید که در لایسنس 3 میکروتیک ، فقط اکسس پوینت به صورت نقطه به نقطه (Point to Point) صورت می گیرد. ولی در لایسنس های 4 و 5 و 6 میکروتیک ، امکان اتصال چند نقطه به یک نقطه (Multi Point) امکان پذیر است.
قابلیت وایرلس Bridge و وایرلس Client :
وایرلس Bridge (پل یا bridge) به معنی اتصال دو شبکه به صورت وایرلس است. همانطور که از کلمه مشخصه ، یک ارتباط به صورت پل برقرار می شود. دو سر این پل می تواند دو شبکه وایرلس باشد.
وایرلس Client ، به معنی اتصال یه کاربر به شبکه وایرلس است.
پروتکل RIP , OSPF , BGP :
پروتکل RIP :
کلمه RIP مخفف Routing Information Protocol است. این پروتکل از نوع distance-vector می باشد و عملکرد آن به گونه ایست که هر 30 ثانیه ، تمام اطلاعات جدول مسیریابی (Routing) را به تمام اینترفیس های فعال می فرستد.
پروتکل RIP برای پیدا کردن بهترین مسیر شبکه های راه دور از تعداد hop استفاده می کند. RIP حداکثر با 15 hop کار می کند و این موضوع باعث می شود گزینه مناسبی برای شبکه های بزرگ نباشد.
پروتکل OSPF :
کلمه OSPF مخفف Open Shortest Path First است. همانطور که در قسمت قبل گفتیم ، پروتکل RIP مورد مناسبی برای شبکه های بزرگ نیست ، از این رو پروتکل OSPF جایگزین آن می شود.
این پروتکل برای شبکه های IP طراحی شده و از Subnetting پشتیبانی می کند. در پروتکل OSPF ، یک دیتابیس از ساختار شبکه درست می شود و برای پیدا کردن بهترین مسیر از الگوریتم SPF استفاده می کند.
پروتکل BGP :
کلمه BGP ، مخفف Border Gateway Protocol است. پروتکل BGP مسیریابی است که شیوه ی برقراری ارتباط بین روترها را معیین می کند. روترها در شبکه ، برای ایجاد ارتباط بهتر ، یک همسایگی درست می کنند. تعداد این همسایگی ها ، بهترین عامل سنجش اعتبار و قوت BGP است.
پروتکل تونل EoIP :
کلمه EoIP ، مخفف Ethernet Over IP است. این پروتکل از برند میکروتیک و سازگار با سیستم عامل RouterOS می باشد . در این پروتکل یک تونل IPIP ایجاد می شود و فقط کمی در بسته های ارسالی تغییر ایجاد می کند.
یک تونل فیزیکی بین دو روتر ایجاد می شود و بعد از برقراری تونل ، شبکه هایی که به هم وصل شدند در لایه 2 با هم ارتباط برقرار می کنند و Broadcast هردو طرف مقابل انتقال پیدا می کند.
در این تونل روتر هر دو طرف تونل باید از روتر بردهای میکروتیک باشد.
موارد استفاده تونل EoIP :
- ایجاد Bridge بین دو شبکه LAN بر روی بسته اینترنت
- ایجاد Bridge بین دو شبکه LAN بر روی یک تونل Encrypt شده
- ایجاد Bridge بین دو شبکه LAN بر روی ارتباطات
پروتکل تونل PPPoE:
کلمه PPPOE مخفف Point to Point Protocol over Ethernet است. PPPoE پروتکلی است که چندین کاربر می توانند همزمان از خط اینترنت استفاده کنند. این پروتکل از ترکیبی PPP که روی Dial UP ها استفاده می شود و Over Ethernet که همان استفاده چندین کاربر روی خط اترنت هستند تشکیل شده است.
پروتکل تونل PPTP:
کلمه PPTP مخفف Point to Point Tunneling Protocol است. این پروتکل از رایج ترین و ضعیف ترین پروتکل هایی است که در ارتباط با VPN استفاده می شود. این پروتکل توسط مایکروسافت ایجاد شده و برای تونلینگ استفاده می شود و یا پروتکل MPPE رمزگذاری می شود.
پروتکل تونل L2TP:
کلمه L2TP، مخفف Layer 2 Tunneling protocol است. این پروتکل محبوبی برای VPN است. با ترکیب شدن با پروتکل امنیتی IPsec برای رمزگذاری داده های انتقالی ، یک بستر تقریبا امن و دارای حریم خصوصی را به کاربران ارائه می دهد.
تونل برای موارد زیر ایجاد می شود :
- سرویس گیرنده و روتر
- NAS و روتر
- روتر و روتر
پروتکل OVPN:
کلمه OVPN مخفف Open VPN است. در این پروتکل یک شبکه خصوصی مجازی برای ارتباطات امن نقطه به نقطه یا سایت به سایت ایجاد می شود. در این پروتکل امنیتی SSL/TLS برای تبادل کلید استفاده می شود.
واسط VLAN:
کلمه VLAN ، مخفف Virtual Local Area Network است. شبکه محلی مجازی یک روش لایه 2 است که اچازه می دهد تا چندین شبکه مجازی بر روی یک رابط فیزیکی تک (اترنت ،بی سیم و …) که توانایی شبکه های جداگانه را به طور موثر ایفا می کند ، ایجاد شود.
(VLAN تکنولوزی است که در سوئیچها و تجهیزات لایه 2 و 3 ممکن است دیده شود.)
hotspot active users:
ابزار مدیریت دسترسی به اینترنت در مکان هایی که کاربر زیاد است را هات اسپات می گویند.
Radius client:
کلمه Radius مخفف Remote Authentication Dial – In User Service است. وظیفه پروتکل Radius Client احراز هویت کاربران ، تعیین سطح دسترسی و حسابرسی و اینکه عملکرد کاربر را ضبط کند است که این سه وظیفه را به اختصار AAA گویند.
QUEUES:
در این قسمت پهنای باند مدیریت می شود .
WEB pROXY:
اگر بخواهیم بر روی پاسخ درخواست ها کنترل داشته باشیم از Web Proxy استفاده می کنیم. در این حالت درخواست کلاینت مانند درخواست HTTP معمولی است اما به جای اینکه مستقیما به آدرس اینترنت منتقل شود ، به وب پروکسی می رود و در آنجا تصمیم گرفته می شود. که این درخواست وب به مقصد برسد یا خیر.
USER MANAGER ACTIVE SESSIONS:
اگر این قسمت را روی روتر نصب کنید . در این حالت می توانید، برای اتصال کاربران محدودیت قائل شوید.
number of kvm guests:
تعداد ماشین مجازی که در شبکه قرار می گیرند.
حالا متوجه شدید که چرا فقط از یک کلمه لایسنس یاد می شود. همانطور که ملاحظه می کنید توضیح تمام این ویژگی ها کار سختی است. برند معتبر میکروتیک ، به طور خلاصه لایسنس محصول را ذکر می کند.
شبکه دیده بان وارد کننده و ارائه کننده انواع تجهیزات شبکه برند های معروف است. از جمله خدمات مجموعه حرفه ای شبکه دیده بان :
- 48 ساعت مهلت تست
- یک سال گارانتی
- ارسال در اسرع وقت به تمام نقاط ایران
- مشاوره رایگان قبل از خرید محصول
- امکان کانفیگ و راه اندازی بعد از خرید محصول
- تعمیر تجهیزات شبکه
جهت سفارش یا مشاوره با کارشناسان فروش با شماره های زیر تماس بگیرید :
02191002120
09128005038