پچ کورد چیست؟
کابل پچ ،سیم پچ و یا وصله کابل در واقع نوعی کابل الکتریکی یا نوری است که برای اتصال Patch in یک دستگاه الکترونیکی یا نوری برای مسیریابی سیگنال به دستگاه دیگر استفاده میشود. پچ کوردها معمولا در رنگهای مختلف عرضه میگردند تا به راحتی از یکدیگر تشخیص داده شوند. انواع پچ کورد ها عبارتند از کابل های میکروفن ، کابلهای طیف سنجی فیبر نوری ، کابلهای توسعه هدفون، کانکتور XLR، کانکتور TT، کانکتور RCA و کابلهای رابط تلفن 1/4 اینچی TRS و همچنین کابل های اترنت مدولار که ضخیم تر هستند و برای حمل سیگنالهای ویدیویی و یا تقویت شده استفاده میشوند. با همه این ها سیم های پچ تنها به سیم های کوتاهی که با پچ پنل ها استفاده می شوند اشاره دارند.
پچ به چه معناست؟
در حقیقت اصطلاح پچ از استفاده اولیه در استودیو های تلفن و رادیو آمده است. جایی که تجهیزات اضافی در حالت آماده به کار می توانند به طور موقت جایگزین دستگاه های خراب شوند. تابلوهای تلفن علاوه بر این می توانند اتصالات غیر عادی موقتی را بین دستگاه ها برای نیاز های غیر معمول ایجاد کنند. سینت سایزرهای موسیقی آنالوگ معمولاً از کابل های پچ برای اتصال بخش های عملکردی مانند نوسان سازها، فیلترها و غیره استفاده می کنند.
ساختار پچ کورد
پچ کورد ها معمولا کابل های مسی ای هستند که دارای کانکتور هایRJ45، GG45 یا TERA در هر دو طرف می باشند. آنها می توانند به اندازه 8 سانتی متر برای اتصال اجزای انباشته یا سیگنال های مسیر از طریق یک محفظه وصله و یا 6 تا 50 متر برای کابل های مارپیچ باشند. همچنین این کابل ها با افزایش طول ضخیم تر و مقاوم تر نیز می شوند.
تفاوت کابل شبکه با کابل پچ کورد
از نظر ساختار
پچ کورد و کابل شبکه از لحاظ انعطاف پذیری ، طول و راحتی کار با یکدیگر تفاوت دارند. از نظر ساختاری کابل شبکه یک سیم مسی استاندارد است که با روکش پلاستیکی پوشانده شده است اما پچ کورد رشته ای از سیم های نازک مسی هستند که در هم تنیده شده اند. از همین رو نارسایی یا افت سیگنال در پچ کورد بیشتر بوده و به همین دلیل پچ کورد ها طول کوتاه تری نسبت به کابل های استاندارد دارند.
از نظر عملکرد
از نظر عملکرد نیز شما می توانید با صرف نظر از هزینه و زمان اضافی به دو سر یک کابل شبکه سوکت بزنید و از آن برای اتصالات شبکه استفاده نمایید. این کار علاوه بر ریسک و وجود خطا نیاز به نیروی انسانی ماهر برای انجام کار دارد که این خود شامل هزینه و همچنین صرف زمان زیادی میگردد. از طرفی این امکان وجود دارد که هنگام سوکت زنی سیم ها به اشتباه پانچ شده و فرایند انتقال داده را مختل کنند. این در حالی است که پچ کوردها توسط دستگاه های مخصوص پانچ می شوند و از لحاظ کیفی در کارخانه مورد بررسی قرار می گیرند. همین موضوع باعث شده تا وجود خطا در پچ کورد ها به حداقل برسد.
از نظر تمایز رنگ
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم پچ کوردها از لحاظ رنگی تنوع بالایی دارند و همین موضوع منجر می گردد که در ساختار شبکه های سازمان یافته تمایز ایجاد کنند. این تفاوت کمک می کند تا شما بتوانید به واسطه رنگ کابل ها به راحتی اتصال مورد نظر خود را پیدا کنید. از طرفی طول کوتاه آنها احتمال تاثیر گذاری نویز را تقریبا به صفر می رساند.

پچ کورد چه کار می کند؟
قبل از هر چیز باید بدانید که تجهیزات شبکه به شکل کلی به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول را تجهیزات اکتیو و گروه دوم را تجهیزات پسیو تشکیل می دهند. پچ کورد نیز یکی از تجهیزات اساسی پسیو شبکه به حساب می آید و از آن برای متصل کردن اجزای مختلف شبکه استفاده می کنند. برای درک بهتر این موضوع یک شبکه را در نظر بگیرید که دارای تجهیزات اکتیوی همچون روتر ، سوییچ ، سرور و یا غیره است این تجهیزات به کمک پچ کورد به یکدیگر و یا به پچ پنل متصل می گردند. هدف از این اتصالات انتقال دیتا اعم از صدا تصویر و ویدیو می باشد.
مزایای استفاده از پچ کورد
- کاهش بروز خطا
- گسترش شبکه
- امنیت بالا
- کاهش نویز و آسیب داده ها
- تنوع در رنگ کابل ها
- صرفه جویی در هزینه و زمان
استاندارد های پچ کورد
- پچ کورد UTP: همانند کابل های شبکه UTP فاقد شیلد یا فویل هستند.
- پچ کورد FTP : در این نمونه تنها زوج سیم ها دارای پوشش هایی از شیلد هستند.
- پچ کورد S/UTP : شیلد بافته شده تمامی زوج سیم ها را به صورت یکجا پوشش می دهد.
- پچ کورد SFTP : به صورت کلی تمامی زوج سیم ها در پوششی از فویل و شیلد جای دارند.
- پچ کورد S/FTP : پوشش فویل به دور زوج سیم به علاوه پوشش تمامی سیم ها با استفاده از شیلد، نویز پذیری را در این مدل پچ کورد به حداقل می رساند.
- پچ کورد FFTP: مقاومت فیزیکی در این پچ کورد بسیار بالا است چرا که علاوه بر پوشش فویل به دور هر زوج سیم، پوششی همگانی از جنس فویل نیز تمامی زوج سیم ها را در خود جای داده است.
- پچ کورد UFTP : تنها محافظ این نوع از پچ کورد ها پوشش فویلی به دور هر زوج سیم به صورت جداگانه می باشد.
انواع کابل پچ کورد
پچ کورد CAT6
این نوع پچ کورد قابلیت انتقال اطلاعات تا سرعت 10 گیگابیت در ثانیه با فرکانسی معادل بر 250 مگاهرتز را دارند. با این توصیف انها برای شبکه های کوچک خانگی بسیار مناسب هستند.
پچ کورد CAT6A
در این مدل از کابل های پچ کورد فرکانس تحت پوشش دو برابر شده است از همین رو از 250 مگاهرتز به 500 مگاهرتر تغییر یافته است.
پچ کورد فیبر نوری
پچ کورد فیبر نوری در واقع همان کابل های فیبر نوری کوتاه است که در دو سر آن کانکتورهای مختلفی تعبیه شده است و به همین دلیل می توان با استفاده از آنها تجهیزات شبکه را از طریق تجهیزات فیبر نوری همانند پچ پنل فیبر نوری به یکدیگر متصل کرد.
نتیجه گیری
در این مطلب در رابطه با کابل های پچ کورد دریافتیم که این کابل ها نسبت به کابل های استاندارد کوتاه تر هستند و درصد خطای کمتری دارند از نویز پذیری بالایی برخوردار بوده و انواع تجهیزات شبکه را به یکدیگر متصل می کنند. و در نهایت برای ادارات و شبکه های کوچک خانگی بسیار مناسب هستند و در هزینه و زمان صرفه جویی می کنند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد برای خواندن مطالب دیگر شبکه دیده بان را دنبال کنید.

مقایسه LTE KIT میکروتیک
مقایسه LTE KIT میکروتیک در این مقاله به مقایسه LTE KIT میکروتیک می پردازیم که شامل WAP LTE KIT , SXT LTE KIT , LHG LTE KIT هستند. اگر این…
فیلم آنباکس سوییچ روتر CRS354-48G-4S+2Q+RM
فیلم آنباکس سوییچ روتر CRS354-48G-4S+2Q+RM در فیلم آنباکس سوییچ روتر CRS354-48G-4S+2Q+RM با اجزا درون جعبه دستگاه آشنا میشوید. از شما دعوت میکنیم تا آخر فیلم همراه ما باشید. در ادامه…
روتر وایرلس + اکسسپوینت کوچک خانگی
روتر وایرلس + اکسسپوینت کوچک خانگی در این مقاله قصد داریم یک روتر وایرلس + اکسسپوینت کوچک خانگی به نام hAP lite TC را مورد بررسی قرار دهیم ، اگر…
فیلم آنباکس روتر وایرلس hAP ac³
فیلم آنباکس روتر وایرلس hAP ac³ فیلم آنباکس روتر وایرلس hAP ac³ ، شما را با اجزا درون جعبه روتر وایرلس آشنا میکند. از شما دعوت میکنیم ابتدا فیلم آنباکس…