اخبار IT, مقالات

۸ مورد از اجزای اصلی یک شبکه اداری

8 مورد از اجزای اصلی یک شبکه اداری

8 مورد از اجزای اصلی شبکه اداری

در این مقاله قصد داریم 8 مورد از اجزای حیاتی یک شبکه اداری را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم می خواهید یک شبکه اداری برای کسب و کارتان بسازید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

طراحی شبکه برای یک کسب و کار کوچک

در حال حاضر که اینترنت به جزئی جدایی ناپذیر از کسب کارها تبدیل شده است وجود یک شبکه امری حیاتی به حساب می‌آید. در واقع زیر ساخت‌های شبکه ستون اصلی کسب و کار شما هستند. تقریبا همه دستگاه‌ها، نرم افزارها و برنامه‌ها به واسطه شبکه‌های کامپیوتری ساخته و یا پشتیبانی می‌شوند. بنابراین برنامه ریزی، طراحی، خرید سخت افزار و امنیت شبکه اداری باید از اولویت بالایی برای کسب و کار شما برخوردار باشد.

پس برای اینکه یک شبکه کامپیوتری خوب برای شرکت خود ایجاد کنید باید چند نکته را در نظر بگیرید. باید بدانید که اجرای صحیح یک شبکه کامپیوتری در یک محیط تجاری با راه اندازی یک شبکه خانگی بسیار متفاوت است. طراحی شبکه اداری دارای پیچیدگی و چالش های امنیتی بالاتری می‌باشد. درست است نوع شبکه باید مناسب با کسب و کار شما باشد اما اجزای شبکه همیشه ثابت است و فرقی نمی‌کند برای چه کسب و کاری استفاده می‌شود.

8 مورد از اجزای اصلی یک شبکه اداری
در زیر لیستی از دستگاه‌های مورد نیاز برای راه اندازی یک شبکه اداری را نام بردیم:
  • مودم
  • روتر
  • دیواره آتش
  • تعویض
  • کابل LAN / کابل پچ
  • نقطه دسترسی
  • تکرار کننده
  • پچ پنل

در اینجا یک نمونه راه اندازی شبکه اداری را برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم:

شما از طریق یک کابل از ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنتی)  به اینترنت متصل خواهید شد. این کابل به روتر شما وصل می‌شود و فایروال ترافیک منتقل شده از طریق کابل را فیلتر می‌کند و بعد به یک سوئیچ متصل می‌شود. سپس تمام دستگاه های شبکه شما با اتصال به آن سوئیچ به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

اجزای سخت افزاری اصلی یک شبکه کامپیوتری اداری

مودم

مودم یکی از اجزای سخت افزاری شبکه اداری است که به کامپیوتر و سایر دستگاه‌ها کمک می‌کند تا به اینترنت متصل شوند. این دستگاه داده‌های دیجیتالی را که کامپیوتر درک می کند به داده‌های آنالوگ که از طریق کابل منتقل می‌شوند تبدیل می‌کند.

مودم‌هایی که معمولا می‌بینید به احتمال زیاد مودم‌های کابلی هستند که از DOCSIS (مشخصات رابط سرویس داده روی کابل) پشتیبانی می‌کنند. DOCSIS برای انتقال اینترنت از طریق کابل‌های فیبر کواکسیال هیبریدی استفاده می‌شود. به این ترتیب می‌توانید تلویزیون، اینترنت کابلی، خط تلفن دیجیتال را از طریق همان کابل دریافت کنید.

در حال حاضر و با افزایش استفاده از اتصالات فیبر نوری، مودم ها در حال منسوخ شدن هستند. زیرا کابل‌های فیبر نوری قادر به انتقال پهنای باند بالاتر در فواصل طولانی تر هستند. از آنجایی که در محل کار خود برای انتقال داده نیاز به سرعت بالایی دارید، احتمال اینکه از اتصال فیبر نوری استفاده کنید بیشتر است. در این صورت دیگر نیازی به مودم در شبکه خود ندارید.

روتر

روتر یکی از اجزای اصلی شبکه شما به حساب می‌آید که بسته‌های داده را بین شبکه‌ها انتقال می‌دهد. به زبان ساده داده‌ها را از طریق کابل اینترنت به دستگاه شما منتقل می‌کند.

در یک اتصال شبکه ساده کابل اینترنت به روتر شما متصل می‌شود و به آن اجازه می‌دهد اطلاعات را از اینترنت ارسال و دریافت کنید. سایر دستگاه‌های موجود در شبکه اداری شما نیز با استفاده از یک سوئیچ اترنت به روتر متصل می‌شوند و بنابراین به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

چه روتری برای شبکه اداری شما مناسب است؟

قبل از انتخاب روتر باید مواردی را در نظر بگیرید تا در صرف وقت و هزینه شما صرفه‌جویی شود. در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1- تعداد دستگاه‌های موجود در شبکه شما

شمارش تعداد دستگاه های متصل به شبکه شما همیشه کار ساده‌ای نیست. دسکتاپ ها، لپ تاپ‌ها و گوشی‌های تلفن همراه تنها دستگاه‌های موجود در شبکه شما به شمار نمی‌آیند. نمونه‌هایی از دستگاه‌های که ممکن است در یک شبکه وجود داشته باشد را در زیر به شما معرفی می‌کنیم:

  • کامپیوتر
  • لپ تاپ
  • تبلت
  • تلفن همراه
  • تلفن‌های VOIP
  • سیستم‌های POS یا صندوق‌های فروشگاهی
  • دوربین‌های IP
  • چاپگر‌ها
  • دستگاه‌های مهمان

اما اگر تعداد کل دستگاه‌های متصل به شبکه شما 20 یا بیشتر است، باید روی تجهیزات WiFi درجه تجاری سرمایه گذاری کنید. زیرا روترهای درجه یک اداری یا خانگی تنها می‌توانند تعداد محدودی از دستگاه‌ها را پشتیبانی کنند. شما همچنین می‌توانید بعضی از دستگاه‌های خود را از طریق کابل متصل کنید تا سرعت دستگاه‌های وایرلس بیشتر شود.

2- تداخل WiFi

اگر دفتر شما در یک منطقه پرجمعیت مانند مرکز شهر واقع شده باشد به احتمال زیاد وای فای شما با تدخل مواجه می‌شود. برای کاهش تداخل با وای فای همسایه شما می‌توانید از یک روتر دو باند استفاده کنید. از آنجایی که باند 5 گیگاهرتز دارای برد کوتاه تری است، به شما امکان می‌دهد از نقاط دسترسی اضافی بدون خطر تداخل در فضاهای هوایی پر ازدحام استفاده کنید. اکثر تجهیزات Wi-Fi درجه سازمانی به طور همزمان از باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز استفاده می‌کنند. روترهای دو باند به طور خودکار دستگاه‌های شما را به بهترین گزینه موجود متصل می‌کنند.

فایروال

همانطور که می‌دانید فایروال یک سیستم امنیتی برای شبکه است. فایروال ها به صورت نرم افزار و سخت افزار موجود هستند آنها بر اساس قوانین امنیتی تعیین شده توسط شما، ترافیک ورودی و خروجی شبکه را نظارت و کنترل می‌کنند. به عبارت دیگر، فایروال فیلتری بین شبکه داخلی شما و شبکه خارجی، مانند اینترنت است که از شبکه اداری شما در برابر دسترسی غیر مجاز خارجی محافظت می‌کند.

آیا شبکه شما به فایروال نیاز دارد؟

حتی اگر رایانه ها با یک فایروال نرم افزاری عرضه شدند باز هم شبکه شما به یک فایروال نیاز دارد. زیرا کسب و کار شما با آن شبکه ایمنی ضعیف امن نیست.

دستگاه هایی که در یک شبکه وجود دارند عموما به عنوان اهدافی معمولی برای مهماجمان سایبری در نظر گرفته می‌شوند. پس بدون فایروال اختصاصی شبکه شما و همه دستگاه‌های متصل به آن در برابر هکر‌ها آسیب پذیر هستند.

یک فایروال سخت افزاری یک لایه حفاظتی اضاه می دهد. فایروال های سخت افزاری دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند VPN، Remote Access و Advanced Web filtering هستند. این گزینه ها مانند روتر می تواند تعداد معدودی از کاربران را مدیریت کنند. بنابراین مطمئن شوید که یک فایروال با ظرفیت کافی تهیه می‌کنید.

*روترهای درجه تجاری معمولا دارای قابلیت‌های فایروال داخلی هستند، بنابراین ممکن است نیازی به خرید سخت افزار فایروال به صورت جداگانه وجود نداشته باشد. این مورد را حتما هنگام خرید روتر بررسی کنید زیرا بر امنیت شبکه شما و همچنین میزان هزینه ای که می‌کنید تاثیر گذار است

سوئیچ

سوئیچ یک عنصر اساسی و مهم در شبکه اداری شما به حساب می‌آید. سوئیچ یک دستگاه حیاتی در شبکه است که به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه امکان ارتباط و اشتراک گذاری اطلاعات را می‌دهد. شما رایانه‌های شخصی، چاپگرها، دستگاه‌های NAS، سرورها، VOIP و غیره را در شبکه خود خواهید داشت و سوئیچ این دستگاه‌ها را در شبکه شما متصل می‌کند.

اگر در خانه خودتان سوئیچی نمی‌بینید این به این خاطر است که مودمی که از آن استفاده می‌کنید ترکیبی از روتر بی‌سیم، اکسس پوینت و سوئیچ است که به صورت یکپارچه در یک دستگاه عمل می‌کنند. بنابراین هرگز شبکه خانگی خود را با یک شبکه اداری مقایسه نکنید. فقط یادتان باشد که عملکرد یک سوئیچ با عملکرد یک روتر که شبکه های مختلف را به یکدیگر متصل می کند متفاوت است. برای اکثر مشاغل روتر شبکه را به اینترنت متصل می کند در حالی که سوئیچ دستگاه‌های مختلف را در شبکه شما متصل می‌کند.

چگونه یک سوئیچ برای شبکه اداری خود انتخاب کنید؟

برای مشاغل کوچک، متوسط و بزرگ دو نوع سوئیچ شبکه برای انتخاب وجود دارد. آنها را بر اساس نحوه پیکربندی به دو دسته زیر تقسیم می‌کنند:

سوئیچ های غیر مدیریتی

سوئیچ های غیر مدیریتی ساده ترین و اساسی ترین نوع سوئیچ در بازار است. زیرا به هیچگونه پیکربندی ای نیاز ندارد و شما می توانید از آن به راحتی استفاده کنید. سوئیچ های غیر مدیریتی ارزان تر هستند با این حال فاقد ویژگی های پیشرفته می باشند. این سوئیچ ها برای دفاتر کوچک که دارای شبکه ساده ای هستند بهترین گزینه هستند.

سوئیچ مدیریتی

سوئیچ مدیریتی به شما امکان می‌دهد عملکرد سوئیچ را کنترل کنید. شما می‌توانید سوئیچ خود را به نحوی پیکربندی کنید که شبکه شما درست همانگونه که می‌خواهید از اتصال اینترنت استفاده کند. همچنین می توانید سوئیچ را از طریق یک CLI، SNMP و یا یک رابط وب پیکربندی کنید.

به عنوان مثال: یک سوئیچ مدیریت شده به شما امکان می‌دهد پهنای باند پورت را تنظیم کنید و شبکه های محلی مجازی (VLAN) را ایجاد یا تغییر دهید. این نوع سوئیچ‌های مدیریتی گران تر هستند و برای استفاده موثر نیاز به دانش فنی دارند. مزیت کلیدی دیگر این است که می‌توان آنها را از راه دور مدیریت کرد. همین امر باعث شده تا این نوع سوئیچ ها برای دفاتر بزرگ و مکان‌های ماهواره‌ای بسیار مفید باشد.

پچ کابل، پچ کورد، کابل شبکه

یک شبکه سیمی زیر بنایی مستحکم در تضمین یک شبکه وایرلس پر سرعت است. کابل‌ها در یک شبکه مسئول ارائه پهنای باند کافی به اکسس پوینت شما هستند که بدون آن شبکه WiFi شما کند می‌شود. بنابراین استفاده از استاندارد‌های اخیر کابل های پچ کورد مانند CAT6 برای سیم کشی LAN سرمایه گذاری خوبی خواهد بود. این موضوع همچنین به شما  امکان می‌دهد که دستگاه‌های خاصی مانند چاپگرها، دوربین‌های IP و غیره را به شبکه سیمی متصل کنید. و به این ترتیب فرکانس را برای دستگاه‌های وابسته به وایرلس مانند لپ تاپ‌ها و گوشی‌های تلفن همراه آزاد کنید.

اکسس پوینت

اکسس پوینت یا AP‌ها در واقع یک بخش سخت افزاری از شبکه است که دستگاه‌های وایرلس را به شبکه سیمی شما متصل می‌کند. یک اکسس پوینت از طریق کابل اترنت به یک روتر یا سوئیچ سیمی متصل می‌شود و به عنوان یک هاب عمل می‌کند که از طریق آن دستگاه‌های بی‌سیم به شبکه LAN سیمی متصل می‌شوند.

اکسس پوینت‌ها عملکرد حیاتی ای را برای شبکه‌های بزرگ انجام می‌دهند. شبکه اداری از طریق اکسس پوینت اتصال چندین دستگاه بی‌سیم را پشتیبانی می‌کنند، یعنی یک اتصال سیمی. شما از طریق اکسس پوینت علاوه بر افزایش امنیت شبکه محدوده فیزیکی خود را نیز افزایش می‌دهید.

برای مثال: اگر می‌خواهید دسترسی WiFi به تراس، قسمت پذیرش و یا آشپزخانه شرکت خود را فعال کنید تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک کابل اترنت و یک AP در آن قسمت نصب کنید تا سیگنال WiFi را در آن منطقه پخش کند.

اکسس پوینت‌ها چه تعداد دستگاهی را پشتیبانی می‌کنند؟

AP ها معمولاً می‌توانند تعداد ثابتی از دستگاه‌ها را مدیریت کنند و حداکثر تعداد دستگاه‌های پشتیبانی شده بسته به نوع AP، تراکم کاربران، توان عملیاتی مورد نظر و غیره به طور قابل توجهی متفاوت است. محدوده AP‌ها نیز بسته به محل آن متفاوت است. قرارگیری، ارتفاع بالاتر از سطح زمین و موانع مجاور مانند دیوارهای بتنی یا آجری ضخیم، آینه‌ها و غیره تأثیر قابل توجهی بر ناحیه تحت پوشش یک AP دارند.

توصیه می‌کنیم برای ساخت شبکه خود از کمک حرفه‌ای استفاده کنید. مهندسان شبکه با تجربه می‌توانند با انتخاب مکان و تعداد بهینه AP‌ها، پیکربندی آنها برای حداکثر کارایی و نصب حرفه‌ای آنها، عملکرد شبکه WiFi شما را بهبود بخشند.

REPEATER یا تقویت کننده

ریپیتر یا تقویت کننده یک دستگاه شبکه است که سیگنال WiFi را در همان شبکه بازسازی می‌‌کند. عملکرد آن دریافت سیگنال های ضعیف یا خراب WiFi و بازسازی آن به قدرت و عملکرد اولیه است. لازم به ذکر است که ریپیتر‌ها سیگنال بی‌سیم را بیشتر و یا تشدید نمی‌کنند بلکه آنها را بازسازی کرده و به شکل اولیه برمی‌گردانند.

ریپیترها به هیچگونه کابل کشی ای نیاز ندارند از همین رو راهی مناسب برای افزایش دامنه WLAN بدون افزودن اکسس پوینت‌های اضافی ارائه می‌کند. به منظور تولید مجدد سیگنال، ریپیتر بی‌سیم نیاز به دریافت سیگنال WiFi دارد. بنابراین اگر در نقطه کور وای فای قرار گیرد کار نخواهد کرد.

برای مثال: فرض کنید یک نقطه کور در اتاق جلسه شما وجود دارد. برای تولید مجدد سیگنال وای فای در اتاق جلسه باید ریپیتر را در راهرو و نزدیک در اتاق جلسه قرار دهید جایی که سیگنال وای فای مناسب وجود دارد. اما اگر ریپیتر را در داخل اتاق جلسه قرار دهیم کار نخواهد کرد.

چرا بیشتر از اکسس پوینت به جای ریپیتر استفاده می‌کنند؟

در یک محیط تجاری ریپیتر ها یا توسعه دهنده‌های محدوده ، کاربرد کمی دارند. این به این دلیل است که توسعه دهنده‌های محدوده، پهنای باند موجود را افزایش نمی‌دهند، بلکه فقط محدوده ای را که سیگنال وای فای در آنجا در دسترس است گسترش می‌دهند. این ریپیترها همچنین از تعداد محدودی از مشتریان پشتیبانی می‌کنند.

یکی از نقاط ضعف ریپیترها این است که آنها به طور موثری عملکرد و سرعت سیگنال موجود را تا 50 درصد کاهش می دهند. این موضوع به این خاطر است که یک تکرار کننده هر سیگنال را در همان کانال رادیویی دریافت و دوباره ارسال می‌کند و این به این معناست که به طور موثری میزان ترافیک شبکه را دو برابر می کند. با این توصیف ریپیترها می توانند باعث ازدحام شدید شوند.

از طرفی، اگر اکسس پوینت را به صورت استراتژیک در سراسر دفتر خود قرار دهید. کارمندان شما می‌توانند آزادانه و بدون هیچگونه وقفه در شبکه پرسه بزنند. زیرا دستگاه‌های متصل به شبکه آنها به طور یکپارچه از اکسس پوینت به اکسس پوینت بدون قطعی جا‌به‌جا می‌شوند. بنابراین اگر برایتان مقدور است سعی کنید از اکسس پوینت به جای ریپیتر در شبکه اداری خود استفاده کنید.

 

پچ پنل

پچ پنل در LAN شما یک دستگاه سخت افزاری است که تعداد زیادی پورت را در قسمت جلویی ارائه می‌دهد. این پورت‌ها با یک یا چند پورت در قسمت پشتی که به سوئیچ شما منتهی می‌شود همگرا می‌شوند. درگاه‌های جلو از طریق کابل‌های LAN به دستگاه‌های شبکه شما مانند لپ تاپ، تلفن همراه، دسکتاپ، چاپگرها و غیره متصل می‌شوند. معمولا یک پچ پنل روی رک شبکه تان نزدیک به سوئیچ شما نصب می‌شود.

پچ پنل ها زمانی مفید هستند که نیاز دارید تعداد زیادی دستگاه را به سوییچ خود متصل کنید. ما همیشه به شرکت‌ها توصیه می‌کنیم که شبکه خود را با در نظر گرفتن رشد آینده و گسترش شبکه مرتبط برنامه ریزی کنند. پچ پنل‌ها در بسیاری از مواقع افزودن دستگاه های بیشتر را در آینده آسان می‌کنند. همچنین شبکه شما را سازمان دهی می‌کنند.

نتیجه گیری

در این مطلب ما با تعدادی از تجهیزات اساسی که برای یک شبکه اداری مهم است آشنا شدیم. ممکن است شما به تجهیزات بیشتر و یا کمتری احتیاج داشته باشید برای همین حتما با یک مهندس شبکه مشورت کنید تا در صرف وقت و هزینه هایتان صرفه جویی شود. امیدواریم مقاله 8 مورد از اجزای اصلی یک شبکه اداری برای شما مفید بوده باشد برای خواندن مطالب بیشتر شبکه دیده بان را دنبال کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *