اخبار IT, کانفیگ تجهیزات شبکه, مقالات, میکروتیک

آموزش Simple Queue

آموزش Simple Queue

آموزش Simple Queue

امروزه در دنیا با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم کامپیوتر، طبیعی که ابزاری برای مدیریت و سازماندهی اطلاعات به شدت در جامعه احساس شود. از این رو شبکه دیده‌بان در این مقاله به آموزش Simple Queue پرداخته است. که شما را با یک ساختار اساسی و مهم به نام صف یا Queue آشنا سازد. با آموزش Simple Queue شما به راحتی می‌توانید، درک روشنی از مسیر یادگیری ساختارهای داده‌ای داشته باشید. در نتیجه در کانفیگ‌هاتون با استفاده از صف می‌توانید از ترافیک‌های بی جهت در روند اطلاعاتی خود جلوگیری کنید. قصد ما از آموزش Simple Queue ، بررسی مفاهیم پایه و پیاده‌سازی صف Queue می‌باشد. برای یادگیری بیشتر با آموزش Simple Queue همراه شو…

تعریف Queue

همانطور که در بالا به آن اشاره شد، از Queue به عنوان ابزاری برای مدیریت منابع و فرآیندها استفاده می‌شود. در واقع یکی از این ساختارها برای این امر، صف Queue است. این ساختار به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، کاربردهای زیادی در الگوریتم‌ها و سیستم‌های مختلف دارد. صف‌ها بر اساس دو اصول مهم که آن را با نام  FIFO می‌شناسند، عمل می‌کنند.

  1. First In
  2. First Out

Fast Track

اساسا یک میانبر است که به روتر اجازه می‌دهد که خود را با تمام ترافیک، آن هم به طور قابل اعتماد و بدون بررسی‌های اضافی از شبکه به اینترنت برساند. نتیجه این روند باعث می‌شود، که CPU کاهش یابد.

ولی اگر خواستیم کارهای بیشتر و پیشرفته‌تری را با وجود ترافیک انجام بدهیم. ابتدا باید Fast Track را خاموش کنیم.

غیر فعال کردن Fast Track
  1. به منو IP می‌رویم.
  2. زیر منو Firewall را باز می‌کنیم.
  3. پنجره‌ی باز می‌شود که حاوی قانون‌های فایروال است . در آنجا به دنبال Fast Track می‌گردیم و سپس علامت را برای غیر فعال کردن، کلیک می‌کنیم.
آموزش Simple Queue

ایجاد Simple Queue

اکنون یک قانون محدودیت پهنای باند را به سیستم عامل روتر اضافه می‌کنیم، که آن را صف ساده Simple Queue می‌نامیم. ابتدا با ذکر یک مثال شروع می‌کنیم:

فرض کنید که 100 مگابیت پهنای باند داریم، که توسط ISP ساخته و الان در اختیار داریم. باید یک صف با حداکثر 100 متر در دو جهت داشته باشیم.

  1. وارد منو Queues می‌شویم.
  2. در پنجره باز شده علامت را کلیک می‌کنیم.
  3. روبه روی کادر Target یک هدف را (بازه IP مورد نظر) رامشخص می‌کنیم.
  4. روبه روی Max Limit به معنی حداکثر حد مجاز است، مقدارهای 100M متر و سرعت 100M مگابیت را وارد می‌کنیم.
آموزش Simple Queue

حال فرض کنید که در شبکه، سروری داریم که نیاز به استفاده از 15 مگابیت پهنای باند دارد. یعنی بقیه 50 مگابیت می‌تواند باقی بماند. پس در اینجا برای کاربران یک قاعده جدید صف ساده Simple Queue ایجاد میکنیم. ابتدا:

  1. Target را برابر با IP سرور خاص تعیین می‌کنیم.
  2. حداکثر محدودیت آن را 50 مگابیت در نظر می‌گیریم.
آموزش Simple Queue

وقتی به تب Advanced وارد می‌شویم.

  1. Priority را برابر با 1 قرار می‌دهیم. از آنجایی که IP خاص، سرور اصلی ما محسوب شده پس بالاترین اولیت را در شبکه به آن اختصاص می‌دهیم.
  2. Parent را برابر با queue1 می‌گذاریم. یعنی اولین صف Queue خود را به عنوان والد انتخاب می‌کنیم.
  3. سپس دکمه OK را کلیک می‌کنیم.

از دست ندهید: 

  1. ۷ راه حل برای رفع قطعی اینترنت
  2. 7 نکته MikroTik که باید بدانید! 
آموزش Simple Queue

حالا که به این مرحله رسیدیم، همانطور که در بالا اشاره شده است. 50 مگابیت باقی مانده است، پس ما نیاز به ایجاد یک صف دیگر به نام فرزند داریم. 

  1. Name را به Others تغییر می‌دهیم.
  2. هدف اصلی Taraget خود را به عنوان والد (IP خاص) در نظر می‌گیریم، که همه کاربران بتوانند از 100 مگابیت ترافیک استفاده کنند.
  3. حداکثر حد را برای آن 100 مگابیت تعیین می‌کنیم.
  4. اما اولویت کمتری نسبت به صف Queue سرور برای آن مشخص می‌کنم.
  5. پهنای باند بیشتری برای سرور نسبت به سایر کاربران LAN تخصیص دهیم. پس Queue Type را pcd-upload-default و pcd-download-default قرار می‌دهیم. تا ترافیک به طور مساوی بین تمام مشترکین LAN تقسیم شود.
  6. Parent را برابر با LAN قرار می‌دهیم.
  7. سپس دکمه OK را کلیک می‌کنیم.
آموزش Simple Queue
نمونه مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *