تلفن ویپ VoIP چیست و چگونه کار میکند
حتما شما هم اسم تلفنهای VoIP به گوشتان خورده است ولی از نحوه کار و چگونگی فرایند آن اطلاعی ندارید در این مطلب قصد داریم به بررسی و چگونگی عملکرد تلفن ویپ بپردازیم پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید:
اهمیت برقراری ارتباط در جوامع انسانی
علاقه به برقراری ارتباط یکی از ویژگیهای مهم انسانها از ابتدای تاریخ بشریت تا به امروز است. در جهان بدوی نخستین ابزار ارتباط میان انسانها استفاده از زبان بدن و به نوعی ارتباط غیر کلامی بوده است. اما این چیزی نبود که قادر باشد نیاز انسان به برقراری ارتباط هر چه بیشتر با هم نوعان خود را برطرف کند. از همین رو ابزارهای ارتباطی گوناگونی از گذشته تا به امروز توسط بشر خلق شده است. میتوان گفت پیدایش خط ، زبان ، گویش و تصویرگری شکلهای ابتدایی برای رسیدن به این هدف مشترک بوده اند. زیرا انسان دریافته بود برای بهبود زندگی خود و تاثیر گذاری بر دیگران باید به نحوی صحیح با آنها ارتباط برقرار کند.
حتما بخوانید >> سیستم تلفنی ویپ و مراحل انجام خدمات توسط شبکه دیدهبان
تلفن ویپ
با ظهور تلفن آرزوی انسان برای بزرگ تر شدن دایره ارتباطی خود به حقیقت پیوست. در دهههای اخیر نیز تلفنهای هوشمند افراد را به فرهنگها و سبکهای متفاوت زندگی در اقسا نقاط کره زمین گره زدند. با این حال بازهم علم در حال پیشروی در این حوزه میباشد. در حال حاضر برقراری ارتباط با شهرها و کشورهای مختلف امری عادی و روزمره به حساب میآید. اما این ارتباط انرژی و هزینه سنگینی را به سازمانهای مخابراتی و افراد تحمیل میکند. به همین خاطر در سالهای اخیر تکنولوژی نسل جدیدی از تلفنهای تحت شبکه با نام VoIp را به بازار معرفی کرد.
تلفن ویپ VoIP چیست
تلفنهای تحت شبکه یا به اصطلاح Ip phone به تلفنهایی گفته میشود که در شبکه VoIP به کار گرفته میشوند. این تلفنها برای برقراری ارتباط صوتی و انتقال تماسهای تلفنی از بستر شبکه IP همچون اینترنت استفاده میکنند. برای درک بهتر عملکرد VoIP باید بگوییم در واقع تلفن ویپ صدای استاندارد تلفن را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند. این صداهای دیجیتال قادرند از طریق اینترنت منتقل شوند و دومرتبه به صدای استاندارد تبدیل شوند. این فناوری همچنین به کاربران خود امکان میدهد تا بتوانند چندین تماس را به صورت همزمان مدیریت کنند.
تفاوت تلفن ویپ VoIP با تلفنهای آنالوگ
این عملکرد درست برخلاف یک تلفن آنالوگ عمل میکند، تلفنهای سنتی از سوئیچ عمومی (PSTN) استفاده میکردند. این در حالی است که خدمات مبتنی بر IP دیجیتال از پروتکلهای کنترلی مانند پروتکل آغاز جلسه (SIP)، پروتکل کنترل Skinny Client یا (SCCP) و پروتکلهای مختلف دیگر استفاده میکند.
تفاوت در عملکرد تلفن آنالوگ با ویپ
یک تلفن یا برنامه VoIP ممکن است ویژگیهای زیادی داشته باشد که تلفن آنالوگ از آن پشتیبانی نمیکند، مانند شناسههایی برای مخاطبین که ممکن است راحتتر از نامها و یا شمارههای تلفن معمولی به خاطر سپرده شوند. همچنین اشتراکگذاری آسان فهرست مخاطبین بین چندین حساب گوناگون از دیگر مزایای تلفنهای ویپ است. به طور کلی امکانات تلفن VoIP از ویژگیهای Skype و سایر سرویسهای تلفن مبتنی بر رایانه شخصی پیروی میکند، که دارای مجموعهای از شاخصههای منحصر به فرد هستند اما ممکن است کاربر را با مشکلاتی مانند تاخیر در ارتباط مواجه کنند، زیرا به پشتیبانی IP و صوتی سیستمهای عامل اصلی متکی هستند.
مقالات مرتبط را از دست ندهید
انتقال خط تلفن از طریق اینترنت
انتقال خطوط تلفنهای شهری
اهمیت تلفن ویپ
این تلفنها زمانی وارد بازار شدند که تلفنهای آنالوگ و دیجیتال دیگر قادر به تامین نیازهای مشاغل و مراکز تجاری نبودند. تلفنهای تحت شبکه برخلاف همتایان قدیمی تر خود فقط برای رفع نیازهای ارتباطی روی کار نیامدند. بلکه هدف اصلی آنها بالا بردن سطح امنیت در مشاغل و کسب و کارهای گوناگون بود. همانطور که قبلا گفتیم VoIP مخفف Voice Over Ip به معنی انتقال همزمان صدا در بستر اینترنت است. در این حالت صوت به وسیله شبکه IP به سیگنالهای فشرده تبدیل شده و در نهایت به واسطه اینترنت انتقال داده میشود.
*در تلفن های ویپ صوت به وسیله شبکه IP به سیگنالهای فشرده تبدیل شده و در نهایت به واسطه اینترنت انتقال داده میشود.
مزایای استفاده از تلفن ویپ
از این رو نتیجه میگیریم برای برقراری تماسهای تلفنی با ویپ دیگر نیازی به میانجیگری شرکتهای مخابراتی نیست و شبکه گسترده اینترنت به خودی خود همه این عوامل را به درستی انجام میدهد. از دیگر مزیتهای خوب این تلفنها میتوان به کاهش چشمگیر هزینههای تماس بین شهری و حتی بین المللی اشاره کرد. از طرفی دیگر نیازی به صرف زمان و هزینههای گزاف برای انجام کابل کشیهای پر زحمت سنتی نداریم.
دیگر مزایای تلفن ویپ
- امکان برقراری کنفرانسهای صوتی و تصویری
- امکان دورکاری خارج از شرکت و برقراری تماس به اقسا نقاط جهان
- کاهش چشمگیر هزینههای تماس داخلی و خارجی
- سازگاری با انواع رایانههای شخصی و تلفنهای همراه
- افزایش روزافزون کاربران به سیستم voip
- هماهنگی با انواع سیستم های مدیریت و CRM
- سهولت در برقراری ارتباط کارکنان با بخشهای مختلف
- مدیریت آسان از طریق اینترنت
- امکان استفاده از چندین شماره تلفن روی شبکه
- گزارش دهی شماره تلفنهای داخلی
- قابلیت دریافت پیام صوتی
- امکان ضبط مکالمات صورت گرفته
- امکان ایجاد تنظیم ساعات اداری
- قابلیت دریافت و ارسال فکس
- تنظیم قابلیت انتظار در صف تماسها
- امنیت بالا در برقراری ارتباطات
- قابلیت ارتقا در طول زمان
انواع تلفن ویپ VoIP
- تلفن های سخت افزاری SIP
- تلفن های نرم افزاری SIP
- تلفن های USB VoIP
- آداپتور ATA برای تبدیل تلفن آنالوگ به ویپ
کلام آخر
در این مطلب با تلفنهای ویپ نحوه عملکرد و مزایای آنها نسبت به تلفن های آنالوگ و دیجیتال آشنا شدیم در مقاله بعدی به معرفی انواع تلفنهای VoIP و نحوه عملکرد هر کدام خواهیم پرداخت. امیدواریم مقاله تلفن ویپ VoIP چیست و چگونه کار میکند؟ برای شما مفید بوده باشد برای خواندن مطالب دیگر شبکه دیدهبان را دنبال کنید.
جهت اطلاع از قیمت تلفن های ویپ (VoIP) با شبکه دیدهبان تماس بگیرید : 20 21 9100 – 021
مراحل ثبت سفارش تعمیر تجهیزات شبکه :
- تماس با دفتر و ارسال تجهیزات به دفتر شبکه دیده بان
- بررسی مشکلات تجهیزات شبکه و اعلام هزینه به شما
- در صورت تایید شما ، تعمیر انجام می شود.
- ارسال تجهیزات در اسرع وقت
نکات مهم پروسه تعمیرات تجهیزات شبکه :
- مشکل و ایرادات احتمالی دستگاه را در برگهای نوشته و همراه دستگاه به دفتر شبکه دیدهبان ارسال فرمایید.
- نام و شماره تلفن مسئول پیگیری تجهیزات را حتما درج بفرمایید.
- به دلیل زیاد بودن تعداد کالاهای تعمیری ، حتما پیگیر کالای خود باشید.
شبکه دیده بان وارد کننده و ارائه کننده انواع تجهیزات شبکه برند های معروف است. از جمله خدمات مجموعه حرفه ای شبکه دیده بان :
- 48 ساعت مهلت تست
- یک سال گارانتی
- ارسال در اسرع وقت به تمام نقاط ایران
- مشاوره رایگان قبل از خرید محصول
- امکان کانفیگ و راه اندازی بعد از خرید محصول
- تعمیر تجهیزات شبکه
جهت سفارش یا مشاوره با کارشناسان فروش با شماره های زیر تماس بگیرید :
02191002120
09128005038