اخبار IT

OFDMA چیست و چه کاربردی دارد؟

OFDMA چیست و چه کاربردی دارد؟

OFDMA چیست؟

OFDMA مخفف جمله Orthogonal Frequency Division Multiple Access به معنای تقسیم فرکانسی چندگانه متعامد می‌باشد. (OFDMA) در واقع یک فناوری جدید است که در Wi-Fi 6 به بازار معرفی شده است. این تکنولوژی قادر است استفاده از طیف و عملکرد WLAN را به طرز چشمگیری بهبود دهد. در واقع فناوری OFDMA اجازه می‌دهد چندین کلاینت با نیاز متفاوت پهنای باند به طور همزمان به یک نقطه دسترسی واحد متصل شوند. این در حالی است که WiFi6 قادر است توان عملیاتی بالاتر و عملکرد بیشتری را نیز به کاربران ارائه دهد.

 راه حل برای رفع قطعی اینترنت

تفاوت OFDMA و OFDM

OFDM

در نسخه 5 WiFi نیز ویژگی‌ای به نام  تقسیم فرکانس متعامد مالتی پلکسی یا OFDM وجود دارد اما تنها برای ارسال‌های منفرد است.به این معنی که در هر بخش زمانی یک کاربر تمامی زیر حامل‌ها را در یک کانال اشغال کرده و یک بسته داده کامل را ارسال می‌کند. به تصویر زیر دقت کنید.

OFDMA

Wi-Fi 6 یک حالت انتقال داده کارآمدتر، یعنی OFDMA را معرفی می‌کند. این فناوری از حالت‌های uplink و downlink MU پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل این حالت انتقال داده را MU-OFDMA نیز می‌نامند. OFDMA به چندین کاربر اجازه می‌دهد تا با تخصیص زیر حامل‌ها به کاربران مختلف و افزودن دسترسی چندگانه در سیستم OFDM، از منابع کانال استفاده مجدد کنند. این فناوری تاکنون توسط بسیاری از فناوری های بی سیم مانند 3GPP LTE استفاده شده است. علاوه بر این، استاندارد 802.11ax کوچکترین کانال فرعی را به عنوان یک واحد منبع (RU) تعریف می‌کند که شامل حداقل 26 حامل فرعی است و قادر است یک کاربر را به طور منحصر‌به فردی شناسایی کند. منابع کل کانال به RUهای کوچک با اندازه‌های ثابت تقسیم می‌شود. در این حالت، داده‌های کاربر بر روی هر RU حمل می‌شود. بنابراین، در منابع فرکانس زمانی، ممکن است چندین کاربر به طور همزمان در هر بخش زمانی داده ارسال کنند، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است.

حتما بخوانید >> ۵ راه حل موثر برای رفع قطعی اینترنت گوشی

OFDMA چه عملکردی دارد

OFDMA یک کانال Wi-Fi را می‌گیرد و آن را به فرکانس‌های کوچکتر به نام واحدهای منبع (RU) تقسیم می‌کند. این فناوری یک AP را قادر می‌سازد تا با اختصاص دادن آنها به RU‌های خاص با چندین مشتری ارتباط برقرار کند. همچنین با تقسیم کانال برنامه‌هایی که از فریم‌های کوچک استفاده می‌کنند مانند پخش ویدیو یا صدا، می‌توانند به طور همزمان به چندین نقطه پایانی منتقل شوند که باعث کاهش ازدحام در لایه دیگر می‌شود و عملکرد برنامه را بهبود می‌بخشد. OFDMA بسیار انعطاف پذیر است و بسته به ترافیک می‌تواند کل کانال را به یک کلاینت یا زیرمجموعه اختصاص دهد.

شاید برای شما هم جالب باشد:

شبکه نورونتا چیست

معرفی انواع تلفن ویپ

تلفن‌ ویپ VoIP چیست و چگونه کار می‌کند

OFDMA قادر است بسیاری از تجربیات غیرقابل پیش بینی و منفی کاربران را در مناطق بسیار شلوغ کاهش دهد. برای مثال موردی را در نظر بگیرید که شخصی چندین ساعت زودتر به گیت فرودگاه می‌رسد و یکی از معدود افراد در یک منطقه کوچک است. این شخص به عنوان یک کاربر به WiFi متصل می‌شود، برنامه ای را به صورت آنلاین تماشا می‌کند و یا ایمیلی برای دوستان خود ارسال می‌کند. رفته رفته فرودگاه شلوغ تر می‌شود و افراد بیشتری به شبکه متصل می‌شوند به مرور استفاده از اینترنت دیگر امکان پذیر نیست. این مشکل به دلیل کم بودن پهنای باند نیست بلکه تنها دلیل آن ازدحام بیش از حد کاربران است. OFDMA با فعال کردن کاربران بیشتر برای اتصال همزمان به یک AP واحد، این مشکل را برطرف کرده است.

OFDMA چگونه کار می‌کند

اتفاقی که از نظر فنی رخ می‌دهد این است که ، کانال‌ها از طریق برخی توابع ریاضی به زیر حامل‌ها تقسیم می‌شوند. فاصله این حامل‌های فرعی متعامد است (از این رو O در OFDMA) از تداخل با حامل های فرعی جلوگیری می‌کند.

با Wi-Fi 5، یک کانال 20 مگاهرتز از 64 فرکانس 312.5 کیلوهرتز تشکیل شده است که همه آنها برای انتقال داده ها به یک کاربر استفاده می‌شوند. اما Wi-Fi 6 متفاوت عملکرده و اجازه می‌دهد تا فضا از 312.5 کیلوهرتز به 78.125 کیلوهرتز کاهش یابد و تعداد اپراتورهای فرعی به 256 افزایش یابد. حامل‌های فرعی در RU گروه بندی می‌شوند، بنابراین یک AP می‌تواند یک کانال 20 مگاهرتز را به 26، 52، 106 و 242 RU تقسیم کند.

به این نکته دقت کنید که AP تعداد RU استفاده شده و همچنین ترکیبات مختلف را کنترل می‌کند. به عنوان مثال، AP می‌تواند کل کانال را به یک کلاینت اختصاص دهد، یا می‌تواند کانال را برای برقراری ارتباط با چندین مشتری پارتیشن بندی کند. این بدان معناست که AP می‌تواند با یک کلاینت از طریق یک کانال فرعی 8 مگاهرتز و سپس با سه مشتری دیگر در فرکانس 5 مگاهرتز ارتباط برقرار کند، با این فرض که همه کلاینت‌ها دارای Wi-Fi 6 هستند.

آموزش پیکربندی Open VPN در ویندوز ۱۰ و ۱۱

اتصال بیشتر تا حداکثر 74 نفر به صورت همزمان

حداکثر 74 مشتری می‌توانند به یک AP متصل شوند. علاوه بر کانال 20 مگاهرتز ، WiFi6 می‌تواند کانال‌های 40،80و 160 مگاهرتز را پارتیشن بندی کند. به تصویر زیر دقت کنید این جدول تمام ترکیبات مختلف مشتریان را بسته به RU و عرض کانال نشان می‌دهد.

این را هم باید بگوییم که اکثر کسب و کارها AP‌ها را با کانال 20 مگاهرتزی پیکربندی می‌کنند، که به 9 مشتری امکان می‌دهد هم زمان به یک AP متصل شوند. به طور کلی کانال‌هایی که ترافیک کمتری داشته باشند بیشتر ترجیح داده می‌شوند. زیرا از تداخل و اختلال در عملکرد جلوگیری می‌شود و همینطور امنیت بیشتری را تضمین می‌کند. هرچند از نظر تئوری 74 کلاینت می‌توانند به یک AP متصل شوند، اما این تعداد کلاینت بیش از حد معمول بوده و امکان دارد امنیت شبکه به خطر بیفتد.

مزایای استفاده از WiFi6

Wi-Fi 6 یک حالت انتقال داده کارآمدتر ، یعنی OFDMA را ارائه می‌دهد که از حالت‌های Uplink و Downlink پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از برنامه با پهنای باند بالا یکی از ویژگی‌های OFDMA می‌باشد. توان عملیاتی بالاتر همراه با شبکه کارآمدتر ، کسب و کارها را قادر می‌سازد تا برنامه هایی را روی WiFI6 اجرا کنند که قبلا نمی‌توانست روی بی‌سیم اجرا شوند. Wi-Fi 6 دنیایی از امکانات جدید را باز خواهد کرد و قابلیت OFDMA نقش کلیدی در ایجاد این امکانات دارد.

موارد استفاده OFDMA در Wi-Fi 6

تماشای ویدیوهای 4K و همین طور استفاده از برنامه‌ها و بازی‌های واقعیت مجازی با WiFi 6 تحول عظیمی برای گیمرها و حتی دیگر افراد ایجاد می‌کند. این ویژگی همین طور در حوزه‌هایی مانند طراحی صنعتی، خرده فروشی، مراقبت‌های بهداشتی و تعداد بسیاری از دیگر مشاغل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد برای خواندن مطالب بیشتر شبکه دیده‌بان را دنبال کنید.

جهت اطلاع از قیمت انواع تجهیزات شبکه با شبکه دیده‌بان تماس بگیرید : 20 21 9100 – 021

مراحل ثبت سفارش تعمیر تجهیزات شبکه :
  • تماس با دفتر و ارسال تجهیزات به دفتر شبکه دیده بان
  • بررسی مشکلات تجهیزات شبکه و اعلام هزینه به شما
  • در صورت تایید شما ، تعمیر انجام می شود.
  • ارسال تجهیزات در اسرع وقت
نکات مهم پروسه تعمیرات تجهیزات شبکه :
  1. مشکل و ایرادات احتمالی دستگاه را در برگه‌ای نوشته و همراه دستگاه به دفتر شبکه دیده‌بان ارسال فرمایید.
  2. نام و شماره تلفن مسئول پیگیری تجهیزات را حتما درج بفرمایید.
  3. به دلیل زیاد بودن تعداد کالاهای تعمیری ، حتما پیگیر کالای خود باشید.

شبکه دیده بان وارد کننده و ارائه کننده انواع تجهیزات شبکه برند های معروف است. از جمله خدمات مجموعه حرفه ای شبکه دیده بان :

  • 48 ساعت مهلت تست
  • یک سال گارانتی
  • ارسال در اسرع وقت به تمام نقاط ایران
  • مشاوره رایگان قبل از خرید محصول
  • امکان کانفیگ و راه اندازی بعد از خرید محصول
  • تعمیر تجهیزات شبکه

جهت سفارش یا مشاوره با کارشناسان فروش با شماره های زیر تماس بگیرید :

02191002120

09128005038

سایت های شبکه دیده بان :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *